fbpx

Man slaat vriendin op haar hoofd omdat hij nagelknipper niet kan vinden

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Dat veel vrouwen het te verduren hebben door misdaadgedrag van hun levenspartners wordt dagelijks pijnlijk bewezen door de vele mishandelingsgevallen.

Geweld door mannen tegen vrouwen is een groot maatschappelijk probleem. Volgens cijfers van fondslachtofferhulp zijn ruim 6 op de 100 vrouwen tenminste 1 keer slachtoffer van partnergeweld.

En dat er heren zijn die niet veel nodig hebben om een woedeaanval te krijgen blijkt wederom uit een geval in de Nederlandse stad Delft.

Een man(47) uit die stad sloeg deze week zijn vriendin die regelmatig bij hem blijft logeren met zijn vlakke hand op haar hoofd omdat hij zijn nagelknipper niet kon vinden. Hij beschuldigde zijn geliefde ervan deze te hebben verlegd of meegenomen.

OOK INTERESSANT
Een beetje jaloezie is juist gezond voor de relatie en versterkt verliefdheidsgevoelens

Een woordenwisseling escaleerde toen  zij ontkende iets van een nagelknipper af te weten. Het slachtoffer heeft volgens een familielid de relatie terstond beëindigd.

Verschillende vrouwenorganisaties zijn van oordeel dat er al op de basisschool meer voorlichting moet worden gegeven gegeven aan jongens.

“Van jongs af aan moet aan hen geleerd worden om vrouwen te respecteren en in ruziesituaties te kiezen voor dialoog in plaats van geweld”, zegt Jennifer Atmo van het KIVC aan GFC Lifestyle.

Foto ter illustratie.