fbpx
Man schiet Franse priester dood voor kerk, omdat hij een relatie had met zijn vrouw

GFC NIEUWS- De Grieks-orthodoxe priester Nikolaos Kakavelakis (52) is vorige week zaterdag neergeschoten voor zijn kerk in het Zuid-Franse Lyon.

Er werd twee keer op de geestelijke geschoten toen hij de kerk aan het sluiten was. Daily Star beweert dat de priester een relatie had met de echtgenote van de man die hem doodschoot. De verdachte werd gisteren, 6 oktober, door de politie gearresteerd.

Frankrijk staat op scherp na een reeks geweldsincidenten. Een paar weken geleden werd een leraar onthoofd door een moslimextremist. Het slachtoffer had in de klas spotprenten van de moslimprofeet Mohammed laten zien in een les over de vrijheid van meningsuiting.

Ook werden drie mensen met een mes gedood in Nice. De opgepakte verdachte is een 21-jarige man uit Tunesië. Diezelfde dag werd een extreemrechtse terrorist door agenten doodgeschoten toen hij agenten met een wapen bedreigde in de stad Avignon.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.