fbpx
Man riskeert 15 jaar cel voor besmetting 11 personen met coronavirus

GFC NIEUWS- Een man die quarantaineregels negeerde en toch ging naar een verjaarsfeest riskeert een maximale gevangenisstraf van 15 jaar, nadat hij andere personen infecteerde met het coronavirus.

Eric Torales, 24, ging naar de 15e jaardag van een vriend van de familie in Buenos Aires nadat hij terugkeerde uit de VS.

Een dag ervoor had de Argentijnse overheid een wet aangenomen die personen die terugkeerden naar het land verplicht stelde om in zelfquarantaine te gaan.

Eric riskeert nu een maximale celstraf van 15 jaar als bewezen kan worden dat hij anderen bewust besmette met Covid-19.

Hij keerde op 13 maart terug naar zijn land en bezocht het feest in Moreno de volgende dag. Ruim 100 personen waren aanwezig.

Vijf dagen later zei Eric dat hij zich niet goed voelde en werd hij opgenomen op de IC, nadat hij positief testte.

Een 15-jarig meisje behoort tot de groep van 11 anderen die besmet raakte op het feest.

Ruim 20 anderen worden geobserveerd.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…