fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Man rijdt vriend dood na 19-uur durende shift

GFC NIEUWS- Een man heeft een 19-uur durende shift gedraaid, voordat hij crashte tegen een zware bedrijfswagen en zijn passagier doodde.

Stephen Robinson, 33, en een voorman bij een verkeersveiligheidsbedrijf, Alex Dixon, 34, een collega en vriend, reden naar huis toen het fataal ongeluk plaatsvond.

Robinson zei aan de politie dat hij de groene kattenogen op de weg niet had gezien en crashte vervolgens tegen een geparkeerd vrachtvoertuig op 22 maart van het afgelopen jaar.

Dixon raakte zwaargewond en stierf ter plaatse.

Robinson, een vader van drie kinderen, werd afgelopen week veroordeeld tot negen maanden celstraf vanwege roekeloos rijgedrag.

OOK INTERESSANT
Wegomlegging in verband met krijgsraadzitting vandaag

De lichten van het vrachtvoertuig waren niet aan en de chauffeur sliep op de slaapbank.

Maar Robinson had het voertuig moeten zien, werd aangehaald in de rechtszaal.
Volgens het politieonderzoek had Robinson voor het ongeluk 47 uren gewerkt binnen drie dagen, gevolgd door een 19-uren shift op de dag van het ongeluk.

Robinson zou bruidsjonker zijn van Dixon – die twee weken geleden, een week na het vonnis – zou moeten trouwen. Dixon was ook peetvader van het jongste kind van Robinson.