Man opgesloten voor oplichting seniorenburgers

De politie van het ressort Livorno heeft de 46-jarige Vinodkoemar D. opgesloten voor oplichting.

Twee vrouwelijke seniorenburgers deden aangifte van oplichting tegen Vinodkoemar. De ene vrouw is in de maand december van het afgelopen jaar beetgenomen door Vinodkoemar en de andere vrouw op woensdag 3 april
van dit jaar opgelicht door deze man.

Beide vrouwen wist hij door middel van een leugen zover te krijgen om hem een geldbedrag van SRD 500,- om SRD 600,- te lenen.

Beide benadeelden hebben afzonderlijk verklaard dat Vinodkoemar ze voorhield een familielid te zijn. Hij was uit Nederland op vakantie in Suriname en een auto wilde huren. Het huurgeld had hij even niet.

Volgens de verdachte zou zijn moeder geld bij de banken lichten om aan hem te geven. Het geleend geld zou hij teruggeven.

De vrouwen kregen hun geld echter niet terug. Na uitgewerkte informatie kwam Vinodkoemar in beeld. Hij werd thuis door de politie aangehouden en gaf toe de twee strafbare feiten gepleegd te hebben.

De politie vermoedt dat hij meer personen heeft opgelicht. Deze benadeelden worden opgeroepen alsnog aangifte te doen tegen deze oplichter op het politiebureau Livorno.