fbpx
Man opgepakt voor gekwalificeerde verduistering en andere strafbare feiten

GFC NIEUWS- De 27-jarige Ivan R. is op 2 februari aangehouden door de recherche van Regio West en overgedragen aan de politie van Munder.

Ivan wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan verschillende strafbare feiten.

De verdachte deed in de tweede week van januari een autoverhuurbedrijf aan en huurde een voertuig waarmee hij zich kon verplaatsen. Op de afgesproken datum van inlevering van het voertuig, verlengde hij tot twee keer toe de huur met een week. Daarnaast huurde hij nog een andere auto bij. Hierna kreeg het autoverhuurbedrijf alleen problemen met de verdachte.

Ivan gaf nadat de overeenkomst was vervallen aan dat hij zich in Nickerie bevond en niet op tijd kon betalen om de huurovereenkomst te verlengen. De leidinggevende van het verhuurbedrijf deed op 1 februari aangifte tegen Ivan.

Intussen had het bedrijf ook alle informatie via social media gedeeld met de bedoeling Ivan te achterhalen.

Terwijl de politie de aangifte in geschrifte stelde, belde de verdachte en bedreigde de benadeelde. Na goed speurwerk werd hij door de recherche van Regio West aangehouden en vervolgens overgedragen en ingesloten.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat Ivan de twee voertuigen heeft doorverkocht aan een handelszaak die tweedehandse auto’s opkoopt. Het onderzoek leidde naar de heler Ryan D. die de twee gehuurde auto’s heeft opgekocht.

Naderhand begreep Ryan D. dat de auto’s aan hem zijn verkocht, middels valse documenten die op naam van de rechtmatige eigenaar zijn gemaakt. Ryan heeft daarbij voor één auto U$ 2.750 betaald.

Ook deze heler mocht aangifte van oplichting doen tegen Ivan.

Bij de vriendin van Ivan werd SRD. 10.000 terug gevonden en in beslag genomen.

Het vermoeden bestaat dat deze verdachte meerdere autoverhuurbedrijven heeft opgelicht. De politie van Munder onderzoekt deze zaak verder.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…