fbpx

Man mishandelt vriend na confrontatie over gestolen telefoon

De politie van Flora heeft de 24-jarige Sergio A. vorige week zaterdag opgesloten, nadat hij een goeie kennis van hem had mishandeld in de Coesewijnestraat.

Sergio had Bernard B. (26) verwondingen toegebracht aan het hoofd en andere delen van het lichaam. Hij werd overgebracht naar de afdeling Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis en mocht na behandeling naar huis.

Volgens een verklaring van het slachtoffer vroeg zijn vriend Sergio aan hem om zijn zaktelefoon te lenen. Hij zou daarmee muziek in een studio aan de Lachmanweg opnemen. Zij gingen op donderdag 13 juni naar de studio.

Sergio ging vervolgens met de zaktelefoon van Bernald naar binnen, terwijl die buiten op hem bleef wachten. Na ongeveer drie uren te hebben gewacht, ontdekte hij dat Sergio via een andere uitgang het terrein van de studio had verlaten.

BEKIJK OOK
Terwijl COVID-19 Pan-Amerikaanse regio blijft treffen, maakt dalende vaccinatiegraad landen vatbaar voor polio en andere ziekten

Op zaterdag 15 juni kwam hij Sergio in de Coesewijnestraat tegen en zei dat hij zijn telefoon terug wil. Sergio hield hem voor dat hij de telefoon had verkocht had voor SRD 300 voor een man onder de Centrale Markt. Hij stelde vervolgens voor aan het slachtoffer om met hem mee te gaan naar de koper.

Op een gegeven moment raapte Sergio en eindhout langs de straat op en ging daarmee het slachtoffer te lijf. Vervolgens trok hij een scherp voorwerp tevoorschijn en stak het slachtoffer daarmee. Omstanders schoten het slachtoffer te hulp en konden daardoor erger voorkomen.

Bij de voorgeleiding verklaarde Sergio dat hij de zaktelefoon had verkocht om eten te kopen.