Man met oncontroleerbare hoofdtrekkingen eindelijk genezen

GFC NIEUWS- Een man met oncontroleerbare hoofdtrekkingen is na 14 jaar lijden eindelijk genezen van de slopende toestand.

Saad Harbi Haid Al-Karawi, 28, uit Irak werd gediagnosticeerd met dystonie, een vrij zeldzame neurologische aandoening die zich kenmerkt door motorische stoornissen, aanhoudende samentrekking van spieren of spiergroepen en/of herhaalde bewegingen.

Soms kan een lichaamsdeel als gevolg van de aandoening een onnatuurlijke stand aannemen.

Saad begon de symptomen te ervaren toen hij 14 jaar was.

Deze genetische wanorde heeft gemaakt dat hij drie jaar lang niet uit bed kon.

Hij werd voor een onderzoek gebracht naar de Fortis Memorial Research Institute (FMRI) in Gurugram in het noorden van India.

Saas werd onderzocht door een team van artsen dat geleid werd door neurochirurg Sandeep Vaishya die de behandeling, bekend als Diepe Hersen Simulatie, voorstelde om zijn conditie te genezen.

Hij onderging een 10-uur-durende operatie, terwijl artsen tijdens de neurochirurgische behandeling, elektrode inbrachten in specifieke hersengedeelten.

De operatie was succesvol en is Saad nu in staat om te lopen met krukken.

Bekijk ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> Afslanksysteem Constantin werkt het beste volgens Amerikaans wetenschappelijk onderzoek

Meer gezondheidsnieuws

Verspreiding coronavirus neemt af, zegt WHO

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe coronavirusinfecties loopt terug in China, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van nieuwe medische rapporten. Bekijk ook een ander interessant…

Wimperachtige haargroei in mond van vrouw

GFC NIEUWS- Een Italiaanse vrouw ontwikkelde een zeldzame, letterlijk huiveringwekkende ziekte. Bekijk ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> Afslanksysteem…

Wetenschappers verklaren waarom we hikken

GFC NIEUWS- In een nieuwe studie hebben wetenschappers van de Universiteit van Londen onthuld waarom we hikken, en waarom deze irritante gewoonte zo belangrijk is….