fbpx
Man met ernstig ontstoken teennagels ooit in ‘My Feet Are Killing Me’

GFC NIEUWS- Pijnlijke voeten hebben we allemaal weleens gehad, meestal door vermoeidheid of langdurig staan. Maar sommige mensen leven elke dag met voeten die opgezwollen, misvormd of ernstig ontstoken zijn, waardoor ze constant pijn hebben en amper kunnen lopen.

In de nieuwe serie My Feet Are Killing Me helpen Dr. Brad Schaeffer en Dr. Ebonie Vincent in de VS de patiënten met de meest ernstige aandoeningen.

Naast pijnlijke voeten met likdoorns, eeltknobbels en hevige schimmelinfecties komen ook mensen langs met voeten die er nogal anders uitzien dan we gewend zijn. Zoals iemand met zes tenen per voet of iemand met twee voeten die totaal in lengte verschillen.

Tijdens de 1ste aflevering van het programma was David uit New Jersey te gast. “Het was het ergste geval dat ik ooit heb meegemaakt,” gaf Schaeffer in een interview toe.

David zegt dat hij vijf jaar geleden voor het eerst last kreeg van ontstoken teennagels. Hierdoor kon hij moeilijk lopen, maar de toestand was nog dragelijk tot ongeveer drie jaar terug.

David was genoodzaakt om zijn baan op te zeggen, omdat hij steeds moeilijk kon lopen. Ten einde raad bezocht hij de voet- en enkelchirurg Schaeffer.

David had niet alleen last van overmatige verhoorning en verdikking van zijn teennagels, die misvormd waren, maar ook zijn huid was enorm aangetast.

Zijn huidcellen waren volgens Schaeffer zo goed als dood.

Tijdens de aflevering werden zoveel mogelijk dode huidcellen verwijderd en met en speciale tang de nagels geknipt en daarna gevijld.

Hij kreeg het advies mee om voortaan beter zorg te dragen voor zijn voeten.

Na de episode kon David na jaren weer een beetje normaal lopen.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…