Man met ernstig ontstoken teennagels ooit in ‘My Feet Are Killing Me’

GFC NIEUWS- Pijnlijke voeten hebben we allemaal weleens gehad, meestal door vermoeidheid of langdurig staan. Maar sommige mensen leven elke dag met voeten die opgezwollen, misvormd of ernstig ontstoken zijn, waardoor ze constant pijn hebben en amper kunnen lopen.
In de nieuwe serie My Feet Are Killing Me helpen Dr. Brad Schaeffer en Dr. Ebonie Vincent in de VS de patiënten met de meest ernstige aandoeningen.
Naast pijnlijke voeten met likdoorns, eeltknobbels en hevige schimmelinfecties komen ook mensen langs met voeten die er nogal anders uitzien dan we gewend zijn. Zoals iemand met zes tenen per voet of iemand met twee voeten die totaal in lengte verschillen.
Tijdens de 1ste aflevering van het programma was David uit New Jersey te gast. “Het was het ergste geval dat ik ooit heb meegemaakt,” gaf Schaeffer in een interview toe.
David zegt dat hij vijf jaar geleden voor het eerst last kreeg van ontstoken teennagels. Hierdoor kon hij moeilijk lopen, maar de toestand was nog dragelijk tot ongeveer drie jaar terug.
David was genoodzaakt om zijn baan op te zeggen, omdat hij steeds moeilijk kon lopen. Ten einde raad bezocht hij de voet- en enkelchirurg Schaeffer.
David had niet alleen last van overmatige verhoorning en verdikking van zijn teennagels, die misvormd waren, maar ook zijn huid was enorm aangetast.
Zijn huidcellen waren volgens Schaeffer zo goed als dood.
Tijdens de aflevering werden zoveel mogelijk dode huidcellen verwijderd en met en speciale tang de nagels geknipt en daarna gevijld.
Hij kreeg het advies mee om voortaan beter zorg te dragen voor zijn voeten.
Na de episode kon David na jaren weer een beetje normaal lopen.

Overige berichten