Man mag van zijn vrouw niet naar WK met zijn vrienden. Gaat toch, maar in karton

Javier, een Mexicaanse voetbalsupporter, mocht van zijn vrouw niet mee naar het WK voetbal in Rusland. Zijn vrienden kwamen met een creatieve oplossing. Ze namen hem tòch mee… in karton. “Ik mocht niet mee van mijn vrouw”, staat op zijn t-shirt. De foto’s van de Mexicaanse pechvogel zijn hilarisch.

De Mexicaanse vriendengroep uit de streek van Durango had naar verluidt al enkele jaren geleden beslist om in 2018 met een bus een roadtrip te maken naar het WK-voetbal in Rusland. Daarvoor kochten ze een oude bus aan. Die versierden ze volledig in Mexicaanse stijl en ze boekten voor zichzelf en de bus een boottocht naar Spanje, om van daaruit met de bus verder te reizen.

Helaas, enkele dagen voor hun vertrek in april, kwam een van hen met droevig nieuws. “Ik mag niet mee van mijn vrouw”, aldus pechvogel Javier. De Facebook-video waarin hij het nieuws aan zijn vrienden vertelde, ging in Mexico viraal.

Zijn vrienden besloten dan maar om hem tòch mee te nemen, maar dan in karton. Ook Javier zelf zag er de humor van in, en hij liet zich met een knorrig gezicht op foto zetten, met op zijn t-shirt de tekst ‘Ik mocht van mijn vrouw niet mee’.

Na een reis van bijna twee maanden, arriveerden de Mexicanen op 14 juni in Moskou, enkele dagen voor de eerste match van Mexico. Van hun reis brachten ze op Facebook verslag uit en Javier is telkens van de partij.