fbpx

Man maakt selfie met zwaar mishandeld slachtoffer en laat hem 13 uur op vloer liggen

GFC NIEUWS- Een man heeft zijn huisgenoot zwaar mishandeld en maakte daarna selfies met het slachtoffer en liet hem voor 13 uur daar op de vloer liggen.

Jonathan Shutler, 28, plaatste foto’s van een zwaargewonde Wayne Pepper, 48, op Facebook en maakte zich niet druk om de toestand waarin het slachtoffer verkeerde tot de volgende dag toen hij eten zou halen.

Gedurende een aanval die ruim drie uur duurde, stampte Shutler herhaaldelijk op het slachtoffer, flikkerde sigarettenas op zijn hoofd, goot drank over hem heen en stal geld uit zijn portemonnee in een appartement in Nottingham, Engeland.

Terwijl het slachtoffer bebloed en zwaargewond op de vloer lag, keek Shutler naar TV en dronk alcohol.

Vervolgens ging Shutler, die veroordeeld is tot acht jaar cel, naar bed en liet het slachtoffer achter met een traumatische hersenletsel, waarvan hij waarschijnlijk niet zal herstellen.

BEKIJK OOK
Ziek kindje op SEH had binnen een half uur geholpen moeten worden, ‘ze hebben mijn kind vermoord’

De aanvaller werd de volgende ochtend wakker, zette zijn bebloede kleren in de wasmachine en vroeg aan een vriend om eten te halen.

Toen de vriend arriveerde, stelde hij voor om een ambulance te bellen.

Het slachtoffer werd door de artsen geplaatst in een kunstmatige coma, vanwege hersenletsel.

Intussen is hij ontslagen uit het ziekenhuis, maar gebruikt een wandelstok, omdat hij problemen heeft om zich te balanceren. Hij heeft ook last van zijn langetermijngeheugen sinds de aanval op 6 april.

De aanvaller werd eerder al ingesloten vanwege geweld. Toen had hij de schedel van een man ingeslagen met een golfstok.