fbpx

Man loopt schotverwonding op bij schietincident te Flora

GFC NIEUWSREDACTIE- De politie van Flora kreeg in de nacht van 29 december omstreeks 23.30uur via het Command Center een melding van een schietincident op de kruising van de Langagrasie – en de Finibitastraat.
Ter plaatse aangekomen troffen de wetsdienaren een menigte aan en bleek het slachtoffer C.A. per eigen gelegenheid te zijn afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.
Gebleken is dat voordat het schietincident plaatsvond, een groep mensen voor de woning van het slachtoffer C.A. waren. Op een gegeven moment stopte een voertuig met zwaailichten en hoorn op dat adres. In het voertuig zaten twee mannen en een vrouw.
De bestuurder stapte uit en deed zich voor als politieambtenaar en sommeerde eenieder om naar binnen te gaan. Het groepje gaf hieraan geen gevolg, omdat hij door hun werd herkend als te zijn een security guard van een bekend bewakingsbedrijf.
De nep politieman nam weer plaats achter het stuur, terwijl de andere man uitstapte. Zonder enige reden loste deze enkele schoten in de lucht en één in de richting van C.A. Na de daad reed de bestuurder met zijn mede-inzittenden in volle vaart weg.
C.A. werd in zijn borstkas geraakt en per eigen gelegenheid vervoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Het slachtoffer is niet aanspreekbaar en is ter verpleging in de ziekeninrichting opgenomen.
De bestuurder van het voertuig Y.D. meldde zich kort na het incident aan op het politiebureau Flora. Hij verklaarde dat hij niet de schutter is geweest, maar een andere man die als bijrijder in de auto zat en bij hem bekend is als M. Echter kon of wilde hij niet verklaren waar M. op dat moment was.
In het zilver gelakt voertuig werd er geen zwaailicht noch hoorn aangetroffen. Daarnaast bleken de kentekenplaten van de auto te zijn verwijderd. Het voertuig is in het belang van het onderzoek in beslag genomen.
Y.D. is in verzekering gesteld. Het onderzoek is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

BEKIJK OOK
Diensthoofd BBS bevorderd tot Veiligheidsinspecteur eerste Klasse