fbpx

Man licht slachtoffers op voor meer dan SRD 100.000

Ritesh S. (37) is op dinsdag 5 maart door de recherche van regio Midden opgespoord en aangehouden voor oplichting.

Deze notoire oplichter is inmiddels in verzekering gesteld. Ritesh heeft zich bij de aangevers/benadeelden voorgedaan als inklaarder, opkoper en verkoper van percelen en importeur van goederen naar Suriname.

Ritesh heeft zijn slachtoffers voor iets meer dan SRD 100.000 en U$ 600 opgelicht. Na de gelden ontvangen te hebben hoorden de benadeelden niets meer van hem.

Volgens verklaring van een ex-vriendin heeft Ritesh haar auto verkocht. Na deze handeling is Ritesh spoorloos verdwenen.

Van een ander slachtoffer, dat met Ritesh in contact kwam via sociale media, wist hij U$ 600,- af te troggelen, nadat hij deze persoon deed geloven dat hij goederen voor hem kon importeren.

BEKIJK OOK
Ratificatie UNESCO Verdrag 2005 heeft voordelen voor cultuursector

Ritesh werd door een andere benadeelde in dienst genomen als administrateur. Van deze werkgever heeft hij een geldbedrag groot SRD 60.000,- toegeëigend waarna hij niet meer op het werk verscheen.

Ritesh bood via sociale media ook woningen met perceel te koop aan. Van een koper ontving hij SRD 19.000,- waarna hij niets meer van zich liet horen.

De politie vermoedt dat Ritesh veel meer mensen heeft opgelicht. Zij die nog geen aangifte hebben gedaan, worden opgeroepen zich te wenden tot de recherche van regio Midden, gevestigd op het politiebureau van De Nieuwe Grond voor het doen van hun aangifte.