fbpx
Man kruipt 10 uur lang met gebroken been door vrieskou om gered te worden

GFC NIEUWS- “Ik wilde niet dat mijn familie zou horen dat ik was overleden in de wildernis. Dat zou denk ik onverdraaglijk zijn”, vertelt de Amerikaanse Joseph Oldendorf nadat hij 10 uur lang met een gebroken been door de vrieskou kroop om gered te worden.

Na een hardloopronde van bijna twintig kilometer door een afgelegen nationaal park in Washington, brak Oldendorf zijn scheenbeen toen hij uitgleed over een ijsplaat.

“Kruipen was mijn enige kans”, verklaart Oldendorf na zijn ongeluk in een interview. Ondanks de kou en gekleed in slechts wat lichte hardloopkleding, kroop de atleet zeven uur lang voordat hij weer bereik had met zijn telefoon.

Vervolgens kroop hij nog drie uur na het bellen van de hulpdiensten om uiteindelijk afgevoerd te worden met een traumahelikopter. “De hele tijd moest ik kruipen. Over stenen, sneeuw, modder en natte ondergrond. Na een tijdje waren mijn knieën helemaal schraal.”

Het was zo erg dat hij zijn hardloopschoenen op zijn knieën vastbond om zo iets meer bescherming te hebben.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.