Man kapt ex-vrouw

De 37-jarige Dew R. heeft zijn 35-jarige ex-vrouw Arti woensdagmorgen ernstige kapverwondingen toegebracht.

De ingeschakelde politie van het ressort Kwatta trof het slachtoffer met ernstige verwondingen aan. Per ontboden ambulance werd de vrouw afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Zij is ter verpleging in de ziekeninrichting opgenomen, waar er operatief moet worden ingegrepen.

Na de daad verliet de verdachte de plek met medeneming van het scherp voorwerp. De afgelopen tijd heeft de politie vaker ruzie tussen de man en de vrouw moeten beslechten.

Dew en Arti hebben geruime tijd de relatie verbroken, maar leefden nog in hetzelfde huis met hun vier kinderen.

Volgens verklaring van het slachtoffer begaf Dew zich, in de ochtend van 24 april om 04.00 uur naar haar kamer om de liefde met haar te bedrijven. Zij weigerde, waarna hij de kamer verliet, maar kwam korte tijd daarna terug om haar te overhalen aan zijn verzoek te voldoen. De vrouw bleef bij haar standpunt.

De man liep teleurgesteld de kamer uit en keerde gelijk weer, gewapend met een scherp voorwerp, terug naar de kamer van de vrouw, waarna hij haar begon te kappen.

De oudste dochter schoot haar moeder te hulp en kon erger voorkomen. De moeder zag op dat moment kans de kamer uit te rennen. De dochter liep tijdens de schermutseling een snijverwonding op aan haar oog. Na medische behandeling is zij heengezonden.

De verdachte die was gevlucht, werd tegen half 12 in zijn voertuig thuis aangetroffen. Hij verklaarde aan de politie verdelgingsmiddelen te hebben ingenomen. In het voertuig is aangetroffen een lege fles glyfosaat en een fles gramaxone.

Verder zijn er twee scherpe voorwerpen in de auto gevonden en
eveneens in beslag genomen. Onder politiebewaking werd de verdachte afgevoerd naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Het verder onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Huiselijk Geweld van regio Midden.