fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Man ingesloten voor vernieling 107 zonnepanelen telecommunicatiebedrijf

GFC NIEUWS- Een samengesteld team onder leiding van recherche regio Oost heeft op 13 november de 38-jarige F.D. aangehouden.
De leiding van een onderstation van een telecommunicatiebedrijf te Stoelmanseiland deed op 9 november aangifte van vernieling van 107 zonnepanelen ter waarde van een groot geldbedrag in SRD.
Volgens een verklaring van de aangever dienen de panelen voor een goede telefoonverbinding voor de plaatselijke leefgemeenschap te Stoelmanseiland. In het weekend van 6 november moeten de vernielingen van de zonnepanelen door onbekenden zijn verricht.
Bij aankomst van het samengesteld team te Stoelmans eiland op 12 november werd er een onderzoek ingesteld. Aan de hand van de verklaringen en aanwijzingen van de bewoners kwam er een verdachte in beeld. Deze verdachte die bij een familielid te Stoelmanseiland logeerde, was inmiddels vertrokken naar zijn woonadres te Gransanti.
Het onderzoeksteam deed toen op 13 november Gransanti aan waar de verdachte F.D. werd aangetroffen en aangehouden. Bij de voorgeleiding heeft F.D. verklaard een drugsverslaafde en psychisch gestoorde man te zijn en bepaalde momenten vernielingsneigingen krijgt.
Vanwege de vernielingen is de telefoonverbinding te Stoelmanseiland gebrekkig. F.D. is in verzekering gesteld.

OOK INTERESSANT
OW start pilotproject ‘Het handmatig ophalen van kanalen’