fbpx

Man in Suriname doet er telkens minstens 10 minuten over om te urineren maar weigert hulp

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE– Een 62- jarige man die woont in het Surinaamse district Wanica heeft al langere tijd een gênant probleem dat zijn leven erg onplezierig maakt.

De 60- plusser doet er minstens 10 minuten over om te urineren, mede omdat het erg lang duurt voordat de zeer zwakke plasstraal op gang komt.

Bovendien plast de man steeds in erg kleine porties en krijgt zijn blaas tijdens het urineren niet helemaal leeg, waardoor hij haast constant aandranggevoelens heeft.

Om een beter resultaat te bereiken, doet hij zijn kleine behoefte bovendien het liefst zittend.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: Waarom het regelmatig eten van walnoten de kans op overlijden reduceert

Zijn vrouw bracht hem vrijdag naar een bekende kliniek in Paramaribo voor hulp, want ze ondervind zelf ook last van zijn klachten.

Haar man stoort haar midden in de nacht omdat hij vooral in die periode meerdere keren naar het toilet moet gaan. Ook moet hij als ze lang onderweg zijn, altijd een plek zoeken om te gaan urineren.

Hij werd na het aanhoren van zijn klachten echter direct doorverwezen naar een uroloog.

Maar volgens informatie die aan GFC Nieuws is gegeven weigert de man dat te doen en zoekt hij hulp in de alternatieve sfeer.

Hij heeft verteld dat hij langer dan 11 jaar geleden al naar de uroloog is geweest en een trauma aan dat bezoek heeft overgehouden toen de medisch specialist zijn middelvinger in zijn achterste penetreerde voor een medisch onderzoek.

BEKIJK OOK: NIEUWE FORMULE OM MAKKELIJK EN SNEL AF TE SLANKEN

De bekende Europese verjongingsexpert Jonathan Clarke, die ook een belangrijke adviseur is van Constantin Foundation, vertelt aan GFC dat deze patiënt er zeer goed aan doet om op de meest korte termijn naar de uroloog te gaan.

“Voor deze klachten moet deze heer beslist niet het alternatieve pad op gaan”.

“Het is belangrijk dat zijn prostaat wordt gecontroleerd door de uroloog. Dat gebeurt  inderdaad door een vinger te steken in zijn rectum, het zogeheten digital rectal exam (DRE)”.

BEKIJK OOK
Vrouw kon testikels niet in de mond nemen, zegt advocaat van Harvey Weinstein

“Maar dat onderzoek duurt nauwelijks 5 tot 10 seconden en de specialist gebruikt een glijmiddel wanneer hij naar binnen gaat”.

“Zo kan de specialist de prostaat voelen, de afmeting inschatten en ook nagaan of er oneffenheden of harde afwijkende plekken zijn”, legt Clarke uit.

De topexpert vertelt verder dat de arts ook bloed moet afnemen om onder meer zijn PSA te laten meten.

“Alleen indien daartoe aanleiding bestaat, zal de uroloog ook een biopsie evenals additionele tests uitvoeren om uit te sluiten dat er sprake is van een kwaadaardige vergroting”.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: Wil je mager worden? De juiste voeding is tienmaal belangrijker dan bewegen, zeggen ’s werelds beste experts

“Maar vaak blijkt het te gaan om BPH, een goedaardige vergroting van de prostaat die zorgt voor deze klachten”.

Volgens Clarke  zijn er medicijnen die kunnen helpen om de klachten die het gevolg zijn van BPH te reduceren, onder meer een PDE-5 – remmer als Tadalafil, alfablokkers en 5- alpha- reductaseremmers.

In overleg met de specialist kan er in sommige gevallen ook voor worden gekozen om het natuurmiddel Saw Palmetto in de juiste dosering te gebruiken, aangezien sommige mannen er veel baat bij hebben.

“Maar een veel betere optie is een relatief nieuwe operatietechniek die slechts 7 tot 8 minuten in beslag neemt en waarbij simpelweg stoom wordt ingespoten om meer ruimte in de vernauwde plasbuis te creëren”.

“Deze zeer veilige ingreep, REZUM, wordt zonder narcose uitgevoerd in de kliniek van een gespecialiseerde uroloog, dus niet in een operatiekamer”.

“Het voordeel is dat men dezelfde dag al naar huis mag. Ruim 97 procent mannen die de REZUM ingreep hebben ondergedaan, zijn daarna voor zeker 5 jaar daarna van hun klachten af. Het is een revolutionaire behandelmethode”.

“Deze man hoeft dus niet zo verder te lijden, er zijn oplossingen. Hij moet zo gauw mogelijk naar de uroloog”, aldus Clarke tegenover GFC Nieuws.