Man gestolen als dreumes 18 jaar later gevonden dankzij verouderingsapp technologie

GFC NIEUWS-Een man die was ontvoerd toen hij een dreumes was, is na 18 jaar herenigd met zijn familie nadat het de politie lukte om hem te vinden, gebruikmakend van de verouderingsapp technologie.

Yu Weifang (21) ontmoette deze maand zijn ouders voor het eerst sinds hij een kind was – dankzij de FaceApp-style Al technology – die ontworpen is door de Chinese techgigant Tencent.

De technologie kan vergeleken worden met de huidige verouderingsapp die viraal gaat op social media.

De politie gebruikte de technologie om te voorspellen hoe de nu 21-jarige jongeman eruit zou zien en vergeleek zijn gezichtsuitdrukking met duizenden personen in een database.

De onopgeloste misdrijfonderzoekers uit Guangdong in het zuiden van China gebruikten de Al technologie met bestaande gezichtsherkenning intelligentie om de vermiste man te lokaliseren.

Nadat zij bijna 100 potentiële kandidaten hadden geselecteerd, werd dat aantal teruggebracht en kon de 21-jarige Weifang – een student op een school in Guangzhou worden gevonden.

DNA bevestigde dat het om de vermiste dreumes ging die 18 jaar geleden werd ontvoerd.

De politie onderzoekt nog wie de jongen in 2011 had ontvoerd. Zie ook een ander interessant bericht>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

Overige berichten