fbpx

Man gegijzeld nadat drugsdeal verkeerd uitpakte

GFC NIEUWS- De 30-jarige Jackney B. heeft op 31 oktober samen met zijn kompanen het slachtoffer Eric M. ontvoerd.
Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat het slachtoffer vermoedelijk in opdracht van Jackney B. een drugszaak in Frans-Guyana moest afhandelen en zonder noemenswaardige bijzonderheden terugkwam. Naar aanleiding hiervan werd Eric M. ontvoerd en naar Paramaribo gebracht.
De ontvoerders maakten contact met de familie en vroegen als losgeld een groot geldbedrag in euro. De familie maakte vervolgens een afspraak met Jackney B. om het losgeld aan hem af te staan, zodat Eric M. vrij kon worden gelaten.
In deze zaak waren er nog zes andere personen aangehouden. Uit het nader onderzoek bleek dat zij niets te maken hadden met de zaak.
Jackney B. heeft toegegeven dat hij met zijn kompanen Eric M. hadden gegijzeld over een drugsdeal. Rechercheurs van Regio Oost in samenwerking met leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) hebben op 2 november na de informatie te hebben uitgewerkt, kunnen achterhalen waar het slachtoffer was ondergebracht.
De verdachte Jackney B. is hangende het onderzoek in verzekering gesteld, terwijl de zes overige verdachten na verhoor zijn heengezonden.

BEKIJK OOK
Politie gaat auto’s evenementenbezoekers die op de weg parkeren wegslepen