fbpx

Man gaat tekeer tijdens reanimatie kind (1): Oprotten, ik moet naar mijn werk

Een Duitse automobilist heeft zich ‘ongelooflijk en onmenselijk’ gedragen tegenover ambulancebroeders die een 1-jarig jongetje aan het reanimeren waren. Hij vernielde de ambulance en schreeuwde: “Het maakt mij niet uit wie er gereanimeerd wordt, ik moet er langs omdat ik moet werken”, schrijft waarmaarraar.nl.

Het voorval gebeurde vrijdag bij een crèche in Berlijn maar werd gisteren pas door de Duitse politie naar buiten gebracht. Duitse media schrijven massaal over de gebeurtenis.

Het jongetje Leonard van 18 maanden was voor de ogen van crèchemedewerkers bewusteloos neergevallen. Het jongetje bleek een hartinfarct te hebben gekregen. Ambulancemedewerkers gingen zich zo snel mogelijk naar de crèche, maar konden hun auto niet kwijt omdat alle parkeerplekken bezet waren. Om te kunnen parkeren, moest een andere auto klem worden gezet.

Precies op dat moment kwam de eigenaar van die auto, een 23-jarige man die naar zijn werk moest, al schreeuwend aangerend.

Een ambulancemedewerker vertelt tegen de Duitse krant Bild hoe de man tekeer ging: “Hij riep meteen dat we moesten oprotten, omdat hij moest gaan werken. Toen we tegen hem zeiden dat we bezig waren met het reanimeren van een kindje, werd hij alleen maar kwader en trapte onder meer een spiegel stuk. Hij riep: ‘Het kan me niet schelen wie er gereanimeerd wordt. Ik moet werken.'”

De vader van het jongetje heeft emotioneel gereageerd op de gebeurtenis: “Het gedrag van deze man is onmenselijk. Het ging over het leven van mijn zoon, maar hij dacht alleen maar aan zichzelf.” Hoe het met het jongetje is, is niet bekend. De man is opgepakt en moest op het bureau zijn gedrag uitleggen.(waarmaarraal.nl)