Man door politiekogel geraakt was in gezelschap voortvluchtige roofverdachte

GFC NIEUWSREDACTIE- In Suriname heeft de 35-jarige Rodney op 29 augustus tijdens opsporingswerkzaamheden van het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) te Paranam in Para een schotverwonding opgelopen.

Het slachtoffer vertoefde in gezelschap van de voortvluchtige verdachte Sanches T. alias “Legalize” en of “Aliga”.

Bij het zien van de politie sloegen beide mannen op de vlucht. Zij werden gesommeerd te stoppen, maar gaven hieraan geen gevolg en heeft de politie vuurwapengeweld aangewend.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vader grijpt pistool uit hand stervende zoon en opent vuur op politie

Aan de hand van de verkregen signalementen en de kleding van de voortvluchtige verdachte werd per ongeluk Rodney in plaats van de voortvluchtige Sanches door een politiekogel geraakt, meldt het KPS.

De dorpsbewoners kwamen hierdoor in opstand, waardoor het slachtoffer met het dienstvoertuig werd overgebracht naar het politiebureau Houttuin. Vandaar uit werd hij per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Hij is ter verpleging opgenomen in de ziekeninrichting en verkeert buiten levensgevaar.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Een echte mannelijke man betaalt alles voor een vrouw, zegt winnares missverkiezing

Zijn vriend Sanches die kans zag uit handen van de politie te blijven, wordt ervan verdacht samen met twee kompanen in de maand juni 2021 goederen uit een woning aan de Afobakkaweg te hebben weggenomen. Bij het verlaten van de woning werden de drie verdachten herkend door de benadeelde.

Na uitgewerkte informatie werden zijn twee kompanen Jules V. (32) en Gerson A. (22) respectievelijk op 13 en 14 juli aangehouden. Sanches die samen met zijn kompaan Gerson was, zag die dag eveneens kans te vluchten.

Aan zijn opsporing en aanhouding wordt gewerkt. De recherche van regio Midden is belast met het onderzoek in deze zaak.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten