fbpx

Man door het lint in vliegtuig

Turkish Airlines-passagiers op een vlucht naar Sudan beleefden angstige momenten toen een man vrijdag door het lint ging en crew en reizigers aanviel.

De man, mogelijk een Sudanees, gedroeg zich erg vreemd aan boord van het toestel enkele minuten nadat het vliegtuig opsteeg. Hij begon te gillen en te slaan tegen een zuurstofmaskerdoos en zei dat hij moeite had met ademen. Na 15 minuten lukte het passagiers en de crew om hem te kalmeren.

Na 2, 5 uren ging de man echter helemaal door het lint toen de piloot aankondigde dat het toestel terugkeerde naar Istanbul.

De man sprong plotseling op een rende naar voren. Enkele kinderen in het vliegtuig begonnen te huilen. Wederom probeerden enkele passagiers en de crew hem tegen te houden. Hij begon weer om zich heen te slaan en raakte daarbij crewleden en passagiers. Voordat hij de cockpit bereikte, kon hij overmeesterd worden.

BEKIJK OOK
Surinamers kopen op grote schaal toiletpapier wegens angst wereldwijde schaarste

Eenmaal op de luchthaven in Istanbul werd de man, van wie de identiteit niet werd prijsgegeven, door de politie uit het vliegtuig begeleid. Hij schudde nog de hand van enkele passagiers en kuste kinderen.

Onduidelijk is als de man is gearresteerd door de politie.