Man ‘doodt vriendin en at haar hart op in een poging om rijk te worden’

GFC NIEUWS- Een man die zijn vriendin vermoorde en haar hart opat, zegt dat hij hoopte dat het bloedstollende ritueel hem rijk zou maken.
Owolabi Adeeko, 23, gaf toe dat hij zijn vriendin doodsloeg met een stamper, terwijl zijn moeder Bola, 46, daarna spotte met haar hart en borsten.
De moordenaar zei dat hij ervan overtuigd was dat het moordoffer hem en zijn moeder rijk zouden maken.
Maar later gaf hij toe: “wij hebben echter geen geld gehad. Het gaat niet goed met ons. De zaak van mijn moeder bloeit niet. Het geldritueel heeft niet gewerkt.”
Adeeko en zijn moeder zijn gearresteerd. Een kerkleider, die verdacht wordt van het koken van de lichaamsdelen, is ook ingesloten in een gevangenis in Ikoyi-Ile, Nigeria.
Adeeko, die kort geleden afstudeerde, zegt: “Ik heb enorm veel spijt en ik voel me rot dat ik mijn vriendin zoiets aandeed. Vanaf het begin voelde ik mij er niet lekker bij.”
Bola ontkent echter iets van de moord af te weten en zegt dat ze dacht dat ze geitenvlees at en achteraf moest overgeven toen ze achter de waarheid kwam.
Het lichaam van de vrouw werd afgelopen zaterdag nabij de kerk ontdekt. De kerk maakt nu ook deel uit van het onderzoek.
De 22-jarige was een sociologiestudente aan de universiteit van Lagos.
Haar vader eist gerechtigheid. “Mijn vrouw is ernstig ziek – ik moest haar met spoed brengen naar het ziekenhuis toen ze erachter kwam,” zegt hij.
Abimbola Oyeyemi, een politiewoordvoerder, zegt: “Owolabi Adeeko heeft toegegeven dat hij zijn vriendin heft vermoord.
“Zijn ouders hebben het moeilijk, vooral zijn moeder, die de enige broodwinnaar is van het gezin.
“Toen hij hulp zocht bij een pastor, werd aan hem gevraagd om een menselijk offer te brengen en de enige beschikbare persoon op dat moment was zijn vriendin.”

Overige berichten