Man doodgestoken om mobiele telefoon

De 36-jarige Orveo Fonkel is vrijdag tijdens een ruzie met twee broers voor een winkel te Atjonie neergestoken om een mobiele telefoon. Het slachtoffer rende weg, maar zeeg na ongeveer 100 meters neer en overleed ter plaatse. Bij aankomst van de politie hadden de twee verdachten zich inmiddels uit de voeten gemaakt.

Volgens verklaringen van ooggetuigen kreeg het slachtoffer ruzie met de twee verdachten. De broers begaven zich naar een winkel te Atjonie, kochten twee scherpe voorwerpen, waarmee zij zich bewapenden en Orveo opwachtten.

Orveo moest van een familielid van de twee broers uit Paramaribo een mobiele telefoontoestel hebben meegekregen om aan de zus van de twee verdachten af te geven. De zus kreeg het toestel nooit en stelde haar twee broers hiervan in kennis.

Toen ze Orveo zagen, vroegen de broers hem om rekenschap. Er ontstond een ruzie die uit de hand liep. De twee broers brachten Orveo steekverwondingen toe ter hoogte van zijn borststreek.

Intussen heeft de politie van Brownsweg één van de broers, de 31-jarige Maikel A., zaterdag te Brownsweg aangehouden. Aan de opsporing van de 2e broer die bekend staat als Sabatin wordt gewerkt.(GFC)