fbpx

Man dood aangetroffen op sofa nadat vrienden bleekmiddel op hem gooiden

GFC NIEUWS- De doodsoorzaak van een kwetsbare jongeman, die stierf nadat er bleekmiddel op zijn hoofd werd gegooid tijdens een ‘verschrikkelijke’ grap van enkele beschonken vrienden, kan niet worden vastgesteld, werd aangehaald op een hoorzitting.

Martyn Evans, 25, werd dood gevonden op zijn sofa slechts enkele uren nadat hij zwaar had gedronken met zijn vrienden.

De twee mannen en twee vrouwen besloten om “een beetje plezier” te hebben ten nadelen van hem en filmden hun handeling. Ook probeerden ze om zijn wenkbrauwen te scheren.

Ze gooiden bleekmiddel en vaatafwas op zijn hoofd – en plaatsten een banaan in zijn neusgat.

Martyn was helemaal bedwelmd, omdat hij veel meer had gedronken dan de rest van de groep. Hij had niet eens door wat de rest aan het doen was.

Na een poging om een deel van het bleekmiddel te wassen uit het haar van Martyn bracht de groep hem weer naar de sofa om te slapen.

BEKIJK OOK
Positieve denguegevallen het meest in Paramaribo-Noord en Kwatta

De vier betrokken personen tussen 25 en 30 jaar hebben schuldig gepleit aan aanvallen waarbij lichamelijk letsel wordt veroorzaakt.

Ze moeten elk 18 maanden lang gemeenschapswerk uitvoeren en rehabilitatie, maar hun acties werden niet gelinkt aan de dood van Martyn.

Martyn had zwaar gedronken met zijn vrienden. Volgens een van de vrouwen had

Martyn en de anderen zeker 80 blikken bier gedronken. Hoewel de alcoholpromillage in zijn bloed hoog was, was dat niet voldoende om hem te doden.

Sectie heeft ook niet uitgewezen dat hij stierf als gevolg van het bleekmiddel.

Geconcludeerd wordt dat de dood van Martyn een tragisch ongeval was, en dat hij zich zeer waarschijnlijk had verslikt in zijn eigen braaksel toen hij op de sofa gezet werd om te slapen.