Oplichter die zich voordoet als lid DNV opgepakt

GFC NIEUWSREDACTIE- Een man die zich voordeed als te zijn een lid van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) en een aantal personen heeft opgelicht, is door de politie gearresteerd.

Leden van het Regio Bijstand Team Paramribo (RBTP) hebben op 2 februari de 34-jarige verdachte L.D. aangehouden en overgedragen aan de afdeling Fraude.

Hij hield zijn slachtoffers voor dat hij lid was van DNV en in die positie verkeerde om hen tegen betaling aan een vuurwapen met bijbehorende vuurwapenpas te helpen.

Ook beweerde hij dat hij kon bewerkstelligen dat belangstellenden in aanmerking konden komen voor afgeschreven voertuigen die door de overheid werden verkocht.

Deze verdachte gaf zich tijdens zijn daden onder meer uit als Bruinings Staphorst en Ravi. Tijdens telefonische gesprekken met de benadeelden deed L.D. zich ook voor als ene mevrouw Ramsahai en Rama. Op deze wijze heeft de verdachte L.D. een aantal personen van grote geldbedragen opgelicht.

Het vermoeden bestaat dat deze verdachte meerdere slachtoffers heeft gemaakt. Deze benadeelden worden opgeroepen zich alsnog in verbinding te stellen met de afdeling Fraude voor het doen van aangifte. Deze afdeling is ondergebracht op het politie bureau Geyersvlijt en is te bereiken is op de telefoonnummers 455830 en 451413.

Overige berichten