fbpx

Man die schoten loste op terrein AZP gepakt

De verdachte Anthony K. is gisteren donderdag aangehouden door leden van het Arrestatie Team(AT). Hij wordt verdacht van onder andere openlijke geweldpleging, poging doodslag en zware mishandeling.

Deze verdachte was in de maand juli betrokken bij een steekpartij in een bardancing aan Saramaccastraat. Daarbij raakten drie mannen gewond. Die gewonden werden voor behandeling naar de afdeling SEH van het Academisch Ziekenhuis gebracht. Niet lang daarna verschenen twee mannen ter plaatse die hoogstwaarschijnlijk van plan waren om de slachtoffers nog meer kwaad te doen.

Naderhand zijn deze twee mannen geïdentificeerd als te zijn Jurgen P. en Anthony, K.

Toen zij geen toegang kregen tot de slachtoffers keerden zij zich tot de begeleiders van de slachtoffers. Jurgen P. heeft de 27-jarige begeleidster Candice, W. een ernstige verwonding toegebracht in het gelaat. Anthony haalde een jachtgeweer met ingekorte loop tevoorschijn en loste enkele schoten. Na deze laffe daad vluchtten ze weg.

BEKIJK OOK
OGA geeft startsein verfraaiing Ringweg

Jurgen was eerder aangehouden en in verzekering gesteld, terwijl Anthony gistermorgen omstreeks acht uur in de Jodenbreestraat in de kraag is gevat door leden van het A.T. Hij is vervolgens overgedragen aan de recherche van het Bureau Geyersvlijt, die belast is met het onderzoek.

Anthony is hangende het onderzoek in verzekering gesteld. De slachtoffers zijn al enige tijd uit het ziekenhuis ontslagen.