fbpx

Man die razend wordt om kauwgeluiden, heeft 4 jaar lang niet met familie gesproken

GFC NIEUWS- Een man die kauwgeluiden van een ander niet uit kan staan en daarvan erg kwaad wordt, heeft zeker vier jaar lang niet met zijn familie gesproken, vanwege zijn rare conditie.

Derrol Murphy, 41, lijdt aan misofonie, een aandoening waarbij specifieke geluiden heftige gevoelens van woede, haat of walging oproepen. Letterlijk betekent misofonie haat van geluid.

De emoties die worden opgeroepen zijn vaak dermate heftig, dat mensen die aan misofonie lijden hun triggers zoveel mogelijk vermijden. Dit kan tot gevolg hebben dat zij in een sociaal isolement komen. Vermijding is de meestgebruikte copingstrategie.

Mensen met misofonie kampen ook met spanning, stress, concentratieproblemen, vermoeidheid en angstenzoals anticipatieangst en angst om de controle te verliezen.

De impact op hun leven kan zeer groot zijn; niet zelden leidt het tot relatiebreuken, baanverlies, onderpresteren op school of werk en gezondheidsproblemen.

De productiemanager zegt dat hij dit probleem heel lang heeft, maar heeft het altijd onderdrukt. Hij dacht in eerste instantie dat hij gek werd.

Door deze aandoening vermeed hij contact met familie en vrienden, die vaker hun keel schraapten. Vaker liep hij weg tijdens een date met ‘lawaaierige’ eters.

BEKIJK OOK
Vakantieworsteltoernooi op komst

Maar vreemd genoeg lukt het volgens Derrol wel met Kurt Vin (41). Het koppel heeft al twee jaar een relatie. Kurt is op de hoogte van zijn extreme reacties bij sommige geluiden.

Derrol, uit San Diego, US, zegt: “Ik dacht echt dat ik ging werd. Simpele geluiden maakten me furieus. Mensen begrepen me niet en ik kan het zelf niet verklaren. Het beïnvloedde mijn relaties, in het bijzonder met familie en vrienden.”

“Ik ben niet agressief, maar geluiden maken me kwaad.”

Het koppel heeft afgesproken dat voordat Kurt een irritant geluid maakt, hij Derrol eerst een sein geeft, zodat hij de ruimte kan verlaten.

Om zich ook af te leiden, luistert Derrol vaak naar muziek of kijkt hij naar TV.

Drie uren dagelijks zet hij een headphone op om de aandoening terug te dringen en verzorgt kleine sessies om bewustwording over deze aandoening te creëren.