Man die dodelijke aanrijding veroorzaakte, ingesloten

Een buschauffeur die enkele maanden terug de veroorzaker was van een aanrijding met dodelijke afloop, werd maandag aangehouden door leden van het Algemene Nummer Registratie Systeem (ANRS). De politie voerd op maandag 15 januari een reguliere wegcontrole uit, waarbij werd nagegaan of er bestuurders van voertuigen verkeersvonissen op hun naam hebben.

Tijdens deze controle aan de Conrantijnstraat werd de buschauffeur tot stoppen gesommeerd. Bij navraag naar zijn bescheiden kon hij zijn rijbewijs niet tonen. Hij gaf door dat hij zijn rijbewijs thuis was vergeten. Zijn verklaring werd door zijn vader bevestigd die zich ook naar het controleadres begaf.

Tijdens een ingesteld onderzoek bleek dat er een lopend proces gaande is tegen de buschauffeur die enkele maanden geleden betrokken was bij een aanrijding met dodelijk afloop. Daarbij werd zijn rijbewijs ingevorderd. Ook bleek hij een verkeersvonnis op zijn naam te hebben.

De bestuurder gaf aan niet in staat te zijn om de boete die hij volgens het vonnis moet betalen te voldoen. Hij is direct in hechtenis genomen.(GFC)

Overige berichten