Man brengt zwangere echtgenote drie messteken toe, baby overleeft het niet

GFC NIEUWS- Laura McCarten, 27, werkte als caissière in een filiaal van Asda in Liverpool, Engeland, toen haar echtgenoot Paul McCarten, 35, haar drie keer stak met een mes.

Maar Laura overleefde de brute aanval in januari 2002, dankzij de interventie van een 60-jarige klant en een beveiligingsmedewerker. Haar ongeboren baby stierf echter enkele uren na de aanval in het ziekenhuis.

Paul werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 11 jaar en kwam in 2013 op vrije voeten.

Laura komt nu pas naar buiten met haar verhaal, omdat Paul recent weer is opgepakt voor mishandeling van zijn huidige partner, die hij met de dood bedreigde.

Intussen is zijn foto gepubliceerd in de omgeving, zodat vrouwen weten om wie het gaat, zegt de politie van Liverpool in een verklaring.

De politie heeft ook beelden vrijgegeven van het incident op 17 januari 2002.

Laura vertelt dat zij en haar man voor enige tijd uit elkaar waren, omdat hij vreemdging. Op die bewuste dag ging Paul naar zijn eigen zeggen naar het werk van de vrouw om met haar te praten. Hij was niet van plan om haar neer te steken. Hij wilde slechts duidelijk maken hoeveel hij om haar gaf, maar toen hij zag dat ze haar huwelijksring niet droeg, sloeg hij door.

Op de beelden is te zien hoe hij de vrouw aan haar arm vastpakte. Vervolgens sneed hij haar in haar arm en stak haar in haar rug en haar borst.

Geschokte klanten renden weg, terwijl Laura op de grond viel. Een klant die dichtbij stond, greep Paul vast en worstelde met hem om hem het mes afhandig te maken. Uiteindelijk kwam er ook een beveiligingsmedewerker helpen en konden ze de man ontwapenen.

Laura werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis, maar ze overleefde de aanval. Haar ongeboren baby kon echter niet worden gered.

Overige berichten