fbpx
Man brengt zwangere echtgenote drie messteken toe, baby overleeft het niet

GFC NIEUWS- Laura McCarten, 27, werkte als caissière in een filiaal van Asda in Liverpool, Engeland, toen haar echtgenoot Paul McCarten, 35, haar drie keer stak met een mes.

Maar Laura overleefde de brute aanval in januari 2002, dankzij de interventie van een 60-jarige klant en een beveiligingsmedewerker. Haar ongeboren baby stierf echter enkele uren na de aanval in het ziekenhuis.

Paul werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 11 jaar en kwam in 2013 op vrije voeten.

Laura komt nu pas naar buiten met haar verhaal, omdat Paul recent weer is opgepakt voor mishandeling van zijn huidige partner, die hij met de dood bedreigde.

Intussen is zijn foto gepubliceerd in de omgeving, zodat vrouwen weten om wie het gaat, zegt de politie van Liverpool in een verklaring.

De politie heeft ook beelden vrijgegeven van het incident op 17 januari 2002.

Laura vertelt dat zij en haar man voor enige tijd uit elkaar waren, omdat hij vreemdging. Op die bewuste dag ging Paul naar zijn eigen zeggen naar het werk van de vrouw om met haar te praten. Hij was niet van plan om haar neer te steken. Hij wilde slechts duidelijk maken hoeveel hij om haar gaf, maar toen hij zag dat ze haar huwelijksring niet droeg, sloeg hij door.

Op de beelden is te zien hoe hij de vrouw aan haar arm vastpakte. Vervolgens sneed hij haar in haar arm en stak haar in haar rug en haar borst.

Geschokte klanten renden weg, terwijl Laura op de grond viel. Een klant die dichtbij stond, greep Paul vast en worstelde met hem om hem het mes afhandig te maken. Uiteindelijk kwam er ook een beveiligingsmedewerker helpen en konden ze de man ontwapenen.

Laura werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis, maar ze overleefde de aanval. Haar ongeboren baby kon echter niet worden gered.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…