fbpx

Man binnen 9 dagen hersendood na muskietenbeet

GFC NIEUWS- Een man stierf aan een zeldzaam virus als gevolg van een muskietenbeet die maakte dat hij binnen negen dagen van kerngezond ging naar hersendood.

De Amerikaanse Gregg McChesney, 64, werd geïnfecteerd met paardenencefalitis, gewoonlijk Triple E of slaapziekte, een zoönotisch alfavirus en arbovirus dat aanwezig is in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en het Caribisch gebied.

Gezondheidsautoriteiten in de VS zeggen dat hij de derde persoon in Michigan is die dit jaar stierf aan de extreme zeldzame virale ziekte.

Zijn broer zei aan een lokaal netwerk dat McChesney plotseling een beroerte kreeg en met spoed werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

BEKIJK OOK
VHP waarschuwt voor neppe Facebookpagina ‘VHP Media Commissie’

Er is een uitbraak van het virus in Michigan en roepen de autoriteiten tot waakzaamheid.

De ziekte wordt gekenmerkt door de aanvang van griepachtige symptomen, waaronder koorts, rillingen, zwakte, hoofdpijn, braken, abdominale pijn met diarree, myalgie, leukocytose, en hematurie, die snel verder evolueren tot diffuse betrokkenheid van het centrale zenuwstelsel met verwardheid, somnolentie, of zelfs coma. Insulten, die kunnen evolueren tot status epilepticus en neurologische sequelae, hersenzenuwverlammingen en fotobie kunnen optreden.

EEE is geassocieerd met een hoge morbiditeit en mortaliteit.