Man betrapt tijdens auto-inbraak

Op vrijdag 8 juni is er aan de Parastraat ingebroken in een voertuig. Gelukkig zijn de dieven niet met het bestelbusje ervandoor gegaan, omdat ze zijn geschrokken door het luide alarm. Een mobiele telefoontoestel is buitgemaakt. De eigenaar van het voertuig, de 27-jarige Dara L., heeft intussen aangifte gedaan bij de politie van het ressort Flora.

Op die bewuste dag hoorde ze plotseling het alarm van haar bestelbusje afgaan. Zij snelde zich naar de richting van de bus en zag een man uit de bus vluchten. Hij sprong in een grijs gelakte voertuig, dat vervolgens met hoge snelheid wegreed.

Een getuige heeft verklaard dat hij de bestuurder van het voertuig heeft herkend. Het gaat om Ulrick Z. (51), die door de politie werd opgespoord en aangehouden. De verdachte zegt dat hij slechts een taxirit heeft gereden en niet wist waarvoor de klant op dat adres was. Informatie over de zogenaamde klant kon hij niet doorgeven aan de politie.

Volgens het politioneel onderzoek heeft een familielid kortgeleden ook aangifte van diefstal tegen Ulrick gedaan. Deze aangifte is naderhand ingetrokken vanwege de familieband tussen de verdachte en de benadeelde. Dat dossier zal echter worden toegevoegd aan de nieuwe zaak, meldt de PR van het KPS.

Ulrick is in verzekering gesteld.(GFC)