Man beroofd door ‘travestiet’

GFC NIEUWS- De 24-jarige Verginio K. door de politie van Flora aangehouden, nadat hij een man had beroofd.

De man deed enkele uren voor de aanhouding aangifte van diefstal middels geweldpleging die plaatsvond aan de Kromme Elleboogstraat.

Het slachtoffer verklaarde dat hij beroofd was geworden door Verginio en twee vermoedelijke kompanen.

De drie verdachten gingen ervandoor met een tas inhoudende een geldbedrag in SRD, een onbekend geldbedrag in euro en een mobiele telefoon.

Het slachtoffer zegt dat hij zijn auto omstreeks 04.00 in de ochtend op de locatie had geparkeerd, alwaar hij zich te goed deed aan wat snacks die hij eerder had gekocht.

Hij viel in slaap en schrok op een bepaald moment toen het portier van zijn voertuig door een onbekende man die gekleed was in vrouwenkleding werd opengemaakt.

De indringer nam plaats in de auto, waarbij de aangever hem gelijk vroeg weer uit te stappen. Verginio stapte uit, pakte de tas met inhoud welke bij de versnellingsbak was, waarna hij zich uit de voeten maakte.

De benadeelde ging hem te voet achterna, maar verloor de tassendief na enige tijd uit het oog.

De aangever die terugliep naar zijn auto, werd opgewacht door twee andere mannen, van wie één hunner gewapend was met een mes en de andere met een vuistvuurwapen.

Deze twee verdachten vielen hem gelijk aan en mishandelden hem. Daarna doorzochten ze het voertuig, vonden niets en gingen met zijn auto ervandoor.

Via getuigen kwam de benadeelde achter de naam van één van de vermoedelijke dader Verginio, die later op de dag werd gesignaleerd in Flora, en schakelde hij de politie in.

Verginio is in verzekering gesteld. De buit is nog niet terecht.

Aan de aanhouding van de twee kompanen en de achterhaling van het voertuig wordt gewerkt.