fbpx

Man belaagt partner via nep Facebook-account met tekstberichten om haar loyaliteit te testen

GFC NIEUWS- Een man heeft zijn partner maandenlang via een nep Facebook-account belaagd met tekstberichten. Dat was zijn bizarre manier om te testen of de vrouw voor hem uitliep.

De belaging was zo ernstig dat de vrouw met een mes onder haar kussen sliep, omdat ze dacht dat ze bespioneerd werd door de onbekende persoon.

De advocaat van de vrouw zegt dat Rhodri Harries uit Wales en het slachtoffer elkaar langer dan 10 jaar kennen. Ze bleven in contact via Facebook en begonnen een relatie. Het koppel besloot om nog niet samen te wonen.

Vanaf het begin van de relatie was de man bezitterig en jaloers en belde hij haar meerdere keren per dag op. Als ze niet opnam, ontving ze tientallen boze sms’jes waarin ze werd beschuldigd van vreemdgaan.

In augustus 2019 begon de vrouw vreemde berichten te ontvangen van een onbekende persoon via Facebook en een onbekende telefoonnummer. De berichten waren sensueel en wist de persoon precies waar ze woonde of waar ze zich op een bepaald moment bevond, waardoor de vrouw dacht dat ze werd achtervolgd door haar stalker.

BEKIJK OOK
Naam Surinaams parlement veranderen in 'Het Nationaal Volkstoneel'

Ondanks de partner ontdekte dat ze bang was en met een mes onder haar kussen sliep, koos hij er niet voor om te stoppen, maar bleef de vrouw bombarderen met de berichten.

De vrouw deed aangifte bij de politie en ontving enkele weken daarna geen berichten. In februari van dit jaar startte de man echter weer met zijn bizarre handeling en stuurde de vrouw dagelijks tientallen valse berichten. Ze was zelf bang om haar huis te verlaten en haalde haar partner alleen de boodschappen.

De vrouw werd op een bepaald moment argwanend, nadat in een van de berichten informatie stond die ze had gedeeld met een vriendin in bijzijn van haar partner.

De vrouw besloot in het geheim aangifte tegen hem te doen en startte de politie een onderzoek. Uiteindelijk gaf de man toe dat hij de vrouw stalkte, omdat hij het vermoeden had dat ze vreemdging.

Hij is veroordeeld tot 12 maanden cel.