Man bekogelt auto ex-zwager, valt hem voor de politie aan en verzet zich tegen zijn aanhouding

De 37-jarige verdachte Guillaume O. is door het Regio Bijstand Team Paramaribo aangehouden en overgedragen aan de politie van het bureau Centrum voor mishandeling en bedreiging van zijn ex-zwager Roche O. en vernieling van zijn auto.

Volgens Roche gaat het om een oude vete. Op 12 april kwam hij in een file terecht aan de Waterkant. Terwijl hij in de file stond, zag hij Guillaume lopend in de richting van zijn voertuig komen.

Toen Guillaume dichtbij was, raapte hij enkele stenen op en bekogelde de auto van Roche met de stenen. Hij bedreigde hem ook met de dood.

Roche verklaarde verder dat hij uit vrees in zijn auto bleef zitten en die helemaal afsloot. Het lukte hem uit de file te komen. Op dat moment zag hij leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo(RBTP) in een pro wagen. Hij stopte de wetsdienaren en stelde die in kennis van het gebeurde.

Guillaume, die zich nog in de directe omgeving bevond, werd op aanwijzing van Roche door de politieambtenaren staande gehouden. In bijzijn van de politie bracht Guillaume zijn ex-zwager toen een vuistslag in het gelaat toe en verzette zich hevig tegen de politieambtenaren toen die hem wilden aanhouden.

Met enige moeite lukte het de RBTP-leden om Guillaume in de boeien te slaan en over te brengen naar het politiebureau Centrum.

Guillaume O. is door de politie in verzekering gesteld voor mishandeling, bedreiging, vernieling en verzet tegen politieambtenaren tijdens de rechtmatige uitoefening van hun taak.