Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood.

De aangever G.P. deed in de late middag van vrijdag 15 maart aangifte van bedreiging tegen Orfeo op het politiebureau Latour. Volgens zijn verklaring had zijn moeder hem omstreeks half zes in de middag telefonisch gezegd dat thuis bij haar was ingebroken.

Hij ging naar de woning van zijn moeder en maakte enkele opmerkingen over de inbraak. Deze uitspraken vielen vermoedelijk niet in goede aarde bij zijn buurman Orfeo.

Op een gegeven moment hoorde de aangever het geluid als dat van een schot afgaan. Hij keek in de richting van het geluid en zag Orfeo die door zijn moeder werd aangesproken. Volgens de verdachte zou hij de vrouw en zijn zoon afmaken.

Zaterdagmorgen 16 maart werd Orfeo door de politie thuis opgespoord. Toen hij doorhad dat de politie ter plaatse was, ging hij zich schuilhouden onder een bed in zijn woning. Hij werd door de politie onder het bed ontdekt.

In de woning werd een jachtgeweer met vier scherpe patronen en een huls aangetroffen en in beslag genomen. Hij beweert dat het wapen met munitie toebehoort aan een zekere Domme die de dag tevoren thuis bij hem was en een schot uit het geweer had gelost.

Orfeo is hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

Overige berichten