fbpx

Man, 29, heeft geen spijt van amputatie beide benen. 'Ik kan nu stoeien met mijn zoontje’

GFC NIEUWS- Een vader die beide benen heeft laten amputeren, nadat hij pijnlijke tumoren ontwikkelde op zijn voeten, zegt dat dit zijn beste beslissing ooit is geweest.
Alexander Helander, 29, koos voor een onderbeenamputatie ofwel transtibiale amputatie, waarbij een deel van het onderbeen verwijderd werd tot circa tien tot vijftien cm onder de knie. “Voor mij was het van belang om dit te doen, omdat ik wil stoeien met mijn eenjarig zoontje Samuel,” zegt Alexander.
De leerkracht ontwikkelde zes jaren terug wekelijks tumoren met een grootte van een golfbal. Meestal deden ze verschrikkelijk pijn, waardoor hij nauwelijks kon lopen. Van zijn werkgever kreeg hij te horen dat hij vroegtijdig met pensioen moest. Echter koos Alexander voor een riskante operatie, zodat hij een meer vrijheid kon hebben
Nu negen maanden verder voelt Alexander zich beter. Hij heeft intussen twee protheses en jogt dagelijks, schrijft Mirror.
Alexander, die een tweede zoon verwacht van zijn zwangere vrouw Emmy, zegt: “Voor mijn amputaties deden mijn voeten verschrikkelijk pijn en had ik geen andere keus dan ze te amputeren. Wij hebben eerder diverse behandelingen uitgeprobeerd, maar niets hielp. Ik was niet ready om mijn leven op te geven. Ik moest vechten voor mijn leven. Nu negen maanden later heb ik er absoluut geen spijt van. Ik kan stoeien met zijn zoontje en ik geniet van het leven.”

BEKIJK OOK
Asabina blijft tot na verkiezingen 2025 politieke kar BEP trekken