fbpx
Man, 29, geboren zonder arm krijgt armprothese in Metal Gear-stijl

GFC NIEUWS- Een Bitse man, die zonder een rechterarm werd geboren, heeft nu een bionische arm gekregen, volledig in de stijl van Metal Gear.

Daniel Melville, 29, heeft nu officieel een futuristische kunstarm, die werd ontwikkeld door gaming giant Konami Digital Entertainment, schrijft Mirror.

Het bedrijf modelleerde de arm naar voorbeeld van een science fiction-achtige kunstarm uit de game Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. De productie van de prothese, inclusief het 3D printen van de onderdelen, werd verzorgd door Open Bionics.

Het resultaat is een bionische arm die voorzien is van een interactief display, een USB-poort om bijvoorbeeld een smartphone mee op te laden, ingebouwde ledverlichting, een smartwatch en zelfs een drone, die Daniel met zijn rechterhand kan besturen. De prothese zelf wordt aangestuurd door zenuwsignalen uit de stomp.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…