fbpx

Man (21) met geschiedenis slaapwandelen niet schuldig aan seksueel misbruik tijdens zijn slaap

GFC NIEUWS- Een 21-jarige man met een geschiedenis van slaapwandelen, moet zich volgens een jury – die vindt dat hij sliep toen hij de vriendin van een kennis in betastte- laten behandelen.

Dale Kelly werd niet schuldig bevonden aan seksueel misbruik op grond van krankzinnigheid. De man slaapwandelde de kamer van het koppel binnen, stapte in hun bed en betastte de vrouw.

De jury in York Crown, Groot-Brittannië, had twee uren nodig om een oordeel te vellen.

Kelly hing zijn hoofd en weende toen de jury het oordeel voorlas. Familieleden snikten en troosten elkaar.

In de rechtszaal werd aangehaald dat Kelly op die bewuste dag naar een nachtclub was met de vriend en zijn partner. Het drietal ging in de ochtend met een taxi naar huis.

Kelly viel in slaap in de taxi en ging meteen naar bed toen ze thuis arriveerden.

BEKIJK OOK
Surinaamse oplichter krijgt naïeve vrouwen zover 'beschermingsketting' te kopen voor €250

Na een uur werd de vrouw wakker en zag Kelly naast haar liggen. Ze had het vermoeden dat Kelly haar seksueel had misbruikt en deed aangifte bij de politie.

Kelly zei dat hij op dat moment droomde en dacht dat hij met de vrouw in bed lag waar hij een relatie mee heeft.

Hij verliet het huis na het incident en stuurde een bericht naar zijn vriend: “Ik zweer dat ik geen f** idee heb wat er aan de hand is. Ik hoop wakker te worden en zien dat dit alles slechts een droom is.”

Na zijn arrestatie moest Kelly een aantal testen doen, omdat hij al jaren lijdt aan parasomnia, de verzamelnaam voor ongewenste gebeurtenissen tijdens de slaap, zoals slaapwandelen.

De rechter, die deze zaak heel ongewoon vindt, doet op 23 september een uitspraak.