fbpx
Mammoetenval met overblijfselen van 15 gigantische beesten ontdekt in Mexico

GFC NIEUWS- Wetenschappers van de ‘Instituto Nacional de Antropologia e Historia’ (INAH) in Mexico hebben een kolossale mammoetenval ontdekt in San Antonio Xahuento, daterend rond 15.000 jaar geleden.

De val is ruim 1.7 meters diep en 25 meters breed, volgens de onderzoekers.
In totaal zijn 824 beenderen daarin ontdekt, inclusief 8 schedels, 5 kaken, 10 wervels, 179 ribben en 11 schouderbladen en 5 opperarmbenen.

De onderzoekers geloven dat de ribben werden gebruikt door jagers om vlees te snijden, terwijl de ellepijp gebruikt werd om vet van de huid te verwijderen.

Alhoewel de vondst geweldig is, geloven de onderzoekers dat er meerdere van dergelijke vallen zijn in het gebied.

Meer nieuws

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.