fbpx

Mammoet Surinaamse vlaggen illustreren nationalistisch gevoel

In de houding!….geeft acht! zo ging het omstreeks acht uur ‘s morgens eraan toe, bij het vlaggenproject van de Wegenautoriteit.

Ondanks de regen is het de Wegenautoriteit toch gelukt de eerste mammoetvlag te hijsen bij de mast tegenover het Frank Essedgebouw.

Deze activiteit van de Wegenautoriteit is in verband met de 1 juli Keti – Kotiviering en heeft als doel het nationalistisch gevoel onder de samenleving positief aan te wakkeren.

Dit vlaggenproject wordt in samenwerking met het National Leger (NL), het Korps Politie Suriname (afdeling MSD) en de Energie Bedrijven Suriname (EBS) op hoogtijdagen uitgevoerd.

De stoet ging na de eerste mast richting de Jaggernath Lachmonstraat om de tweede vlag te hijsen en per slot werd ook de mast nabij de rotonde van de Wijdenboschbrug van een mammoetvlag voorzien.

BEKIJK OOK
Nationaal Leger gaat kanonnen uittesten voor minuutschoten op Onafhankelijkheidsdag

De vierde vlag prijkt aan de Kennedyweg bij de afslag naar de Johan Adolf Pengel International Airport.

Het NL is belast met het correct hijsen en neerhalen van de vlaggen; gepaard gaande met een speciale ceremonie. MSD assisteert tijdens het hijsen en neerhalen van de vlaggen door het verkeer in de nabije omgeving van de vlaggenmasten lam te leggen, terwijl de EBS kosteloos stroom levert voor verlichting van de vlaggenmasten.

De vlaggen wapperen tot en met 5 juli en worden nadien weer neergehaald.