fbpx
Malti Sardjoe mogelijk nieuwe voorzitter Covid-19 Managementteam

GFC NIEUWS- Het Nationaal Covid-19 Managementteam is gesprekken gestart met het transitie Covid-19 team en de parlementaire Covid-19-commissie.

De overdracht gebeurt op donderdag 16 juli. De communicatie tussen de teams moet ervoor zorgen dat er geen hiaten ontstaan in de aanpak van het coronavirus om te komen tot het ‘nieuwe normaal’.

Vanaf maandag 13 juli zullen de teams regelmatig met elkaar van gedachten wisselen. Maltie Sardjoe (VHP) vertegenwoordigde vrijdag tijdens de persconferentie namens de coalitie het transitieteam.

Luitenant-kolonel Danielle Veira, directeur Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), zei dat er tijdens het gesprek een globaal beeld is gepresenteerd van de Covid-19-uitbraak in Suriname. Zij gaf verder aan, dat één team ons geleid heeft tot dit punt en een ander team daar nu mee doorgaat. “Belangrijk is dat wij met zijn allen in Suriname ervoor zorg dragen dat Covid-19 beheersbaar blijft.”

Sardjoe gaf aan dat het infectiebeleid leidend zal zijn voor de maatregelen van het nieuwe managementteam. Ook ‘behavior change communicatie’ is een belangrijk speerpunt voor een goede communicatie met de samenleving. De focus van het nieuw team zal gericht zijn op een vlotte overgang van het Covid-19 Managementteam, bewustwording van de gemeenschap over de normalisatie en aanpak van de sociaaleconomische gevolgen. Hiervoor is een nationale aanpak vereist met een bijdrage van alle sectoren binnen de samenleving.

In Suriname staat de Covid-19 code nog op rood. Het aantal nieuwe infecties toont wel een daling. Volgens de DNV-directeur blijft het oosten een zorgpunt, waaronder het gebrek aan begrip en herbergen van personen die illegaal naar Suriname zijn gekomen.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…