fbpx

Maleisische arts onder vuur na oproep tot verkrachting vrouwen

De handelingen van een Maleisische arts in Australië worden onderzocht door autoriteiten, vanwege diverse oproepen op social media om vrouwen te verkrachten.

Christopher Lee Kwan Chen plaatst ook ongevraagd foto’s van zijn patiënten en of röntgenfoto’s van patiënten op Facebook en andere social-mediakanalen.

In april werd hij voor 6 weken geschorst door het medisch tuchtcollege nadat hij toegaf een aantal seksistische opmerkingen online te hebben geplaatst. Door de schorsing mag de 31-jarige arts nergens in Australië het beroep uitoefenen.

Hij moest verder van het college een training in ‘etisch handelen’ volgen. Echter blijft de arts, die van mening is dat de Maleisische en Australische autoriteiten hem niet kunnen laten opsluiten voor dingen die hij post op een Singaporees forum, zich schuldig maken aan seksisme en racisme.

BEKIJK OOK
Suriname zal de export van rondhout uitfaseren

Een vrouwenorganisatie in Australië eist in een online petitie dat de vergunning van de arts wordt ingetrokken. De opmerkingen van de arts zijn onacceptabel en gevaarlijk, schrijft de organisatie in de petitie die bestemd is voor onder andere de Australische Medische Raad en de minister-president van Australië, Scott Morrison.