fbpx

Malariamiddel Hydroxychloroquine werkt wel degelijk tegen COVID-19, blijkt uit nieuwe studies

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- Het malariamiddel Hydroxychloroquine (HCQ) blijkt in normale dosis wel degelijk te zorgen voor minder COVID-19 doden.

Dat blijkt uit een recent gepubliceerde observatiestudie uit België. Ook een andere studie uit Italië wijst uit dat het middel een gunstige werking heeft op de ziekte: 30 procent minder doden.

Meer dan 8000 COVID-19 patiënten zijn in Belgische ziekenhuizen onderdeel van een studie met toediening van 2400 mg  HCQ in 5 dagen. Wetenschappers komen tot de conclusie dat het malariamiddel effectief is.

“In this large nationwide observational study of patients hospitalized with COVID-19, HCQ monotherapy administered at a dosage of 2400 mg over five days was independently associated with significant decrease in mortality compared to patients not treated with HCQ.”

BEKIJK OOK
Schoolmediatheken besteden aandacht aan drugspreventie

De zeer gerespecteerde Engelse dokter John Campbell zegt nu overtuigd te zijn.

“Het malariamiddel werkt. Men heeft bij de vorige studies erg hoge doseringen toegepast waardoor er een verkeerd beeld is ontstaan over de werking! Ik begrijp helemaal niet waarom men dat heeft gedaan. Dat gaat in tegen alle voorschriften”.

“Wat is er hier aan de hand? Het is verbijsterend! Want we kennen de normale dosis die moet worden toegediend. Bij de Belgische studie is een lage dosis HCQ gegeven aan patiënten en de resultaten zijn goed”, aldus de Engels dokter.