fbpx
Malariamiddel Hydroxychloroquine werkt wel degelijk tegen COVID-19, blijkt uit nieuwe studies

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- Het malariamiddel Hydroxychloroquine (HCQ) blijkt in normale dosis wel degelijk te zorgen voor minder COVID-19 doden.

Dat blijkt uit een recent gepubliceerde observatiestudie uit België. Ook een andere studie uit Italië wijst uit dat het middel een gunstige werking heeft op de ziekte: 30 procent minder doden.

Meer dan 8000 COVID-19 patiënten zijn in Belgische ziekenhuizen onderdeel van een studie met toediening van 2400 mg  HCQ in 5 dagen. Wetenschappers komen tot de conclusie dat het malariamiddel effectief is.

“In this large nationwide observational study of patients hospitalized with COVID-19, HCQ monotherapy administered at a dosage of 2400 mg over five days was independently associated with significant decrease in mortality compared to patients not treated with HCQ.”

De zeer gerespecteerde Engelse dokter John Campbell zegt nu overtuigd te zijn.

“Het malariamiddel werkt. Men heeft bij de vorige studies erg hoge doseringen toegepast waardoor er een verkeerd beeld is ontstaan over de werking! Ik begrijp helemaal niet waarom men dat heeft gedaan. Dat gaat in tegen alle voorschriften”.

“Wat is er hier aan de hand? Het is verbijsterend! Want we kennen de normale dosis die moet worden toegediend. Bij de Belgische studie is een lage dosis HCQ gegeven aan patiënten en de resultaten zijn goed”, aldus de Engels dokter.

 

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.