fbpx

‘Make America Date Again’: romantici op zoek naar ware liefde kunnen ‘ongemakkelijke gesprekken’ vermijden met apps

Liberalen moeten heel goed nadenken voor zij op de versiertoer gaan in rechtse kringen, waarschuwt Christy Edwards Lawton. Zij begon de Righter dating app die, zoals zij zegt, aanhangers van Donald Trump romantisch moet koppelen.

De bedoeling is dat rechts-Amerika via haar app aan de gelijkdenkende m/v komt, en is uitsluitend bedoeld voor “ons soort mensen”. Lawton, een voormalige bankier en fervent fan van Trump, zegt dat zij een “erg leuk juridisch team” heeft klaarstaan om linkse infiltranten aan te pakken: “Dit is zero tolerance,” waarschuwt zij.

Zij vertelt er niet bij hoe zij denkt te achterhalen wat de politieke voorkeur van gebruikers van de app is.

Righter zal ook gebruikers in staat stellen om elkaar te verklikken voor het begaan van “misstappen bij het daten”. Vrouwen kunnen bijvoorbeeld mannen aangeven die niet willen opdraaien voor de rekening bij de eerste date. De app is gratis voor “onze hard werkende militairen.”

OOK INTERESSANT
Ondernemer Saya vraagt president communicatie en contact met volk

De app van Lawton is niet de eerste die voor- of tegenstanders van Trump bijeen brengt. In oktober werd Donald Daters gelanceerd, maar die staat ook voor de tegenpartij open en zegt het “vrije denken” te propageren.

Aan de overkant staat NeverTrump.Dating die in maart werd gelanceerd; de site hoopt mensen te helpen “ongemakkelijke politieke gesprekken over te slaan” door meteen vanaf het begin hun afkeer van Trump te onthullen.