“Mahatma Ghandi Peace Walk” in Nickerie

Op zondag 3 februari gaat in Suriname en wel in het district Nickerie de eerste “Mahatma Ghandi Peace Walk” van start.

Deze vredesloop wordt georganiseerd door de Stichting Hindoestaanse Immigratie op verzoek en op initiatief van Frank Kanhai die de grondlegger is van de loop in Nederland.

De loop wordt georganiseerd ter herdenking van:
1. 145 jaar Hindoestaanse immigratie, 165 jaar Chinese Immigratie, 156 jaar Afschaffing Slavernij.
2. Herdenking van de 150ste geboorte dag van Mahatma Ghandi,
3. Herdenking van de 70ste jaardag van de VHP en
4. Viering van de 60ste geboortedag van Chan Santokhi, voorzitter van de VHP.

Chan Santokhi viert zijn verjaardag graag met de kinderhuizen Sanatan Dharm, Matoekoe te Lelydorp en Arya Dewaker. Echter vrienden en partijgenoten hebben daarnaast enkele feestactiviteiten ontplooid.

Wij verwachten uit Nickerie minimaal 500 deelnemers, 100 uit de overige districten en 50 lopers uit Nederland, schrijft de partij.

De organisatie heeft voor Nickerie gekozen, omdat deze eerste loop als pilot beschouwd moet worden en moet uitgroeien tot een massa vredesloop in de toekomst.

Voorts heeft de organisatie in ogenschouw genomen dat in het district Nickerie de grootste groep diabeten geconcentreerd is en dient deze groep aangezet te worden tot veel beweging. Daarom is ook eenieder uitgenodigd om na de loop in het partijcentrum van de VHP in Nickerie de beentjes los te gooien ter ere ven de 60ste verjaardag van Santokhi.

Overige berichten