MAGA-jongeren schokken met intimidatie bejaarde oorlogsveteraan

Redactie GFC Nieuws —

Een groep christelijke scholieren met MAGA-petjes op intimideerde in Washington DC een indiaanse oorlogsveteraan, die een ritueel uitvoerde om zijn gevallen kameraden te eren. De jongeren van de Covington Catholic High School in Kentucky waren met voorgangers van hun katholieke kerk op bezoek in de hoofdstad.

Nathan Phillips, een 64-jarige veteraan uit de Vietnamoorlog, deed vrijdag mee aan een mars van inheemsen in DC.

Hij sloeg op een drum en zei gebeden in zijn eigen taal. Phillips werd belaagd door witte studenten die zich met hun MAGA-outfit profileerden als aanhangers van Donald Trump, die de leuze Make America Great Again hanteerde tijdens zijn verkiezingscampagne.

Phillips vertelde dat hij mensen hoorde scanderen “Build that wall, build that wall” (Bouw die muur), eveneens een geliefde slagzin van Trump, en zegt dat hij zich bedreigd voelde.

 

De ouderling van de Omaha’s wees er later tijdens een interview op dat het gebied waar de muur bij de grens met Mexico moet komen, inheems gebied is en dat daar geen muren horen: “Die hadden we nooit, we hadden ook geen gevangenissen.”

In een gezamenlijke verklaring van de Covington Catholic High School en het rooms-katholieke bisdom Covington in Kentucky werden excuses aangeboden aan de ouderling.

De kerkgroep liet weten dat het incident zou worden onderzocht en dat “passende actie” zou worden ondernomen.”

Trump gebruikt vaak indiaanse namen om zijn tegenstanders te beledigen, zegt congreslid Deb Haaland, zelf ook een inheemse Amerikaanse.

“Het is triest dat we een president hebben die de namen van Indiaanse vrouwen gebruikt als racistische beledigingen, en dat is een voorbeeld dat deze kinderen duidelijk volgden, gezien het feit dat ze hun ‘Make America Great Again‘ [MAGA] petjes op hadden,” merkte Haaland op.

“[Trump heeft] echt het ergste in mensen naar buiten gebracht”, voegde zij er aan toe.

Het incident gebeurde nauwelijks een week nadat Trump zich laatdunkend had uitgelaten over het bloedbad van 1890 bij Wounded Knee, waar honderden Lakota-indianen door het Amerikaanse leger waren vermoord, schrijft de Washington Post.

 

Volledige video van de gebeurtenissen in Washington DC

 

Overige berichten