fbpx
Maduro: ‘Leger moet zich voorbereiden op Amerikaanse invasie’

Redactie GFC Nieuws — De Venezolaanse president Nicolás Maduro riep zaterdag zijn leger op zich voor te bereiden op een Amerikaanse invasie na de mislukte staatsgreep van 1 mei. “De Venezolaanse troepen moeten klaar staan om hun land te verdedigen met de wapens in de hand wanneer het Noord-Amerikaanse rijk waagt dit land aan te raken,” zei hij tegen cadetten van de Boliviaanse Militaire Universiteit.

Maduro legde de schuld voor de poging tot staatsgreep van dinsdag bij de Verenigde Staten. Hij benadrukte dat het leger zich moet voorbereiden op een Amerikaanse militaire inval.

Amerika voert nu een “niet-traditionele oorlog” tegen Venezuela” omdat zij willen heersen over [het hele continent], zei hij.

“Washington probeert een samenzwering op gang te brengen met heel veel geld, om onze gewapende machten van binnenuit te vernietigen en verdelen, met de hulp van een groepje verraders,” voegde hij daaraan toe.

Enkele dagen terug kwamen muitende militairen die zich hadden verschanst achter oppositieleider Juan Guaidó in botsing met regeringsgetrouwe troepen.

De staatsgreep mislukte omdat noch het leger, noch de bevolking steun gaf aan Guaidó.

 

Meer nieuws

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…