Maduro: ‘Leger moet zich voorbereiden op Amerikaanse invasie’

Redactie GFC Nieuws — De Venezolaanse president Nicolás Maduro riep zaterdag zijn leger op zich voor te bereiden op een Amerikaanse invasie na de mislukte staatsgreep van 1 mei. “De Venezolaanse troepen moeten klaar staan om hun land te verdedigen met de wapens in de hand wanneer het Noord-Amerikaanse rijk waagt dit land aan te raken,” zei hij tegen cadetten van de Boliviaanse Militaire Universiteit.

Maduro legde de schuld voor de poging tot staatsgreep van dinsdag bij de Verenigde Staten. Hij benadrukte dat het leger zich moet voorbereiden op een Amerikaanse militaire inval.

Amerika voert nu een “niet-traditionele oorlog” tegen Venezuela” omdat zij willen heersen over [het hele continent], zei hij.

“Washington probeert een samenzwering op gang te brengen met heel veel geld, om onze gewapende machten van binnenuit te vernietigen en verdelen, met de hulp van een groepje verraders,” voegde hij daaraan toe.

Enkele dagen terug kwamen muitende militairen die zich hadden verschanst achter oppositieleider Juan Guaidó in botsing met regeringsgetrouwe troepen.

De staatsgreep mislukte omdat noch het leger, noch de bevolking steun gaf aan Guaidó.

 

Overige berichten