Maduro afzetten? ‘Over our dead bodies’, zegt leger

Redactie GFC Nieuws — Maduro wordt “over our dead bodies” uit Venezuela verdreven. Dat was dinsdag de reactie van Vladimir Padrino, de Venezolaanse minister van Defensie, op de Amerikaanse oproep aan het leger om president Nicolás Maduro te laten vallen.

Degenen die proberen “hier in Venezuela president te worden, zullen over onze lijken moeten stappen” zei hij op de staatstelevisie.

Venezolaanse troepen blijven sterk aanwezig bij de grenzen “om eventuele schendingen van ons grondgebied te voorkomen,” zei Padrino.

Dinsdag sloot Venezuela ook de maritieme grens met de Nederlandse Antillen. Dat betekent dat vliegtuigen en boten niet meer vanuit Aruba, Bonaire en Curaçao de grens over mogen.

De maatregel heeft waarschijnlijk te maken met de aankondiging van de oppositie dat zij zaterdag humanitaire hulp via Curaçao zouden binnenbrengen. Ook Brazilië kondigde aan zaterdag samen met de VS humanitaire hulp te zullen leveren.

In Venezuela wordt gevreesd dat de “humanitaire interventies” van komende zaterdag misbruikt zullen worden om de lang gevreesde invasie in te zetten.

Overige berichten