fbpx

Made in Suriname 3-in-1-beurs stimuleert ondernemerschap

Made in Suriname 3 in 1 beurs stimuleert ondernemerschap
De Made in Suriname, Agro – en ICT- beurs wordt dit jaar voor de 24e keer georganiseerd door de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF). 150 bedrijven doen mee aan de beurs, die vandaag wordt afgesloten en een platform biedt voor onder andere Surinaamse ondernemers om hun producten aan het groter publiek te tonen. Het thema dit jaar is wederom “Buy Local, Brand Global”.

Volgens minister Stephen Tsang van Handel, Industrie & Toerisme (HI&T) die de opening van de beurs verrichte, kan deze beurs gezien worden als een stimulans voor ondernemerschap. “Participanten laten hun producten zien die in Suriname vervaardigd zijn en de bezoekers krijgen de mogelijkheid om te zien wat mogelijk is in Suriname”, zegt de bewindsman. Het zou de minister goed doen als meer mensen na een bezoekje aan de beurs het initiatief zouden nemen om te ondernemen, want we moeten niet altijd leunen op de overheid.

Na de opening kreeg minister Tsang een rondleiding om kennis te maken met de producten die te zien zijn op de beurs. De minister ziet toerisme graag toegevoegd aan de Made in Suriname 3 in 1 beurs van het volgend jaar.

BEKIJK OOK
Man tijdens ruzie in buik gestoken, dader aangehouden

De agrarische sector is onmiskenbaar van grote importantie voor de agrarische-industrie, merkte de minister ook op. Hij wil samen met LVV de agrosector als grondstofleverancier van de agro-industrie faciliteren. Tsang riep de agrariërs op zich massaal te formaliseren.

Het is volgens hem belangrijk dat ook onze kleine landbouwers, tuinbouwers, veeboeren, aquatelers en anderen in de agrarische sector, zich registreren bij de KKF en daarmee de stap naar een formele bedrijfsvoering inzetten. Een formele bedrijfsvoering, hoe klein ook, biedt mogelijkheden.

Het streven van de KKF bij de volgende thema beurs is om samen met de ministeries LVV, HI&T en Buitenlandse Zaken, buitenlandse handelaren uit te nodigen ter kennismaking van Surinaamse (exportklare) producten om zodoende handelsrelaties te kunnen sluiten.(GFC)